Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki malinowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Babeczki malinowe - składniki:
  • 1 kostka (200 g) miękkiego masła
  • 1 szklanka (200 g) cukru
  • 1 i 1/4 szklanki (200 g) mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • 50 g mielonych migdałów
  • 4 jajka
  • 2 łyżki (30 ml) mleka
  • 150 g malin
Babeczki malinowe - sposób przygotowania: Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masło ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj (możesz użyć robota kuchennego). Dodaj mielone migdały, a następnie, cały czas mieszając, pojedynczo wbij jajka. Do masy dolej mleko i wymieszaj. Wyłącz mikser, dosyp maliny i delikatnie wmieszaj je w ciasto. Przełóż masę do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami lub natłuszczonej masłem. Wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanego do 160 st. C (180 st. C zwykły piec) i piecz 40-45 min., aż babeczki będą złociste.