Szynka z kremem chrzanowym w galarecie

4.5 (143 ocen)

Zimna przekąska, idealna na uroczysty stół.

Składniki:

  • Bulion:
    1 udko z kurczaka
    1,5 l wody
    2 marchewki
    1 pietruszka korzeń
    Kawałek selera
    1 liśc laurowy
    2 ziela angielskie
    Sól, pieprz, wegeta do smaku

    Pozostałe składniki:
    7 plasterków szynki konserwowej
    4 łyżeczki żelatyny
    5 łyżek groszku konserwowego
    Słoiczek kremu chrzanowego Smak (160g)
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Krem Szynki Przekąski

Szynka z kremem chrzanowym w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bulion 1. Udko i skrzydełka przepłukać pod bieżącą wodą, włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodać marchewkę przekrojoną na połowę i pietruszkę korzeń, zagotować. Dodać liść laurowy, ziela angielskie i gotować do miękkości ok 1,5h. Bulion przecedzić.
  • ruloniki ze szynki 2. Każdy plasterek szynki konserwowej posmarować kremem chrzanowym, zwinąć w rulonik.
  • ruloniki 3. Ruloniki z szynki układać w naczyniu, ułożyć również marchewkę z bulionu pokrojoną w plasterki oraz groszek konserwowy.
  • bulion 4. Z gorącego wywaru odlać 500ml, dodać stopniowo żelatynę, cały czas mieszając.
  • szynka w galarecie 5. Gorącym wywarem z żelatyną zalać szynkę konserwową nadzianą kremem chrzanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować