Szynka z jajkiem w galarecie

4.49 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonała i banalnie prosta przekąska np. na Wielkanocny stół . Robie je bardzo często na różne okazje i zawsze wszystkim smakują.

Składniki:

  • • Kilka plasterków szynki konserwowej,
    • mieszanka warzyw w słoiku (groszek-marchewka-kukurydza) ,
    • ok. 1 litr wywaru mięsnego lub warzywnego,
    • 8-9 łyżeczek żelatyny ,
    • 2-3 jajka ugotowane na twardo,
    • łyżka posiekanej natki pietruszki (ja dałam suszoną),
    • Sól, pieprz, ostra papryka, maga,
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szynka z jajkiem w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę pokroić w grubsze paseczki i delikatnie włożyć do pojemników ( u mnie silikonowe foremki do pieczenia babeczek). Jajka ugotować na twardo o pokroić w krążki. Warzywa odcedzić. Wszystko poukładać w foremkach. W wywarze rozpuścić żelatynę, dodać pietruszkę, pieprz, paprykę, magę do smaku według uznania i wszystko zalać. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować