Szynka w galarecie z szynkowara

4.49 (186 ocen)

Smaczna domowa szyneczka, bardzo łatwa w przygotowaniu

Składniki:

  • 700 g szynki lub łopatki
    1 płaska łyżeczka soli peklowej
    1 płaska łyżczka pieprzu
    1 czubata łyżeczka słodkiej suszonej papryki
    1/2 łyżeczki ostrej suszonej papryki
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    2 łyżeczki żelatyny
    200 ml wody
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Szynka w galarecie z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w grubą kostkę, dodajemy przyprawy i wodę i dokładnie mieszamy mięso.Wkładamy mięso do woreczka, a następnie do szynkowara. Odstawiamy do lodówki na 8 godzin. Parzymy w 80 st przez 2 godziny. Podajemy po całkowitym wystygnięciu (najlepiej szynkowar z szynką zostawić w lodówce na całą noc). Smaczenego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować