Szynka w galarecie

4.5 (196 ocen)

  • 30 min

Smaczna przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • szynka 5 plastrów
    jajka 2 sztuki
    pieczarki 10 sztuk
    szczypiorek 1/2 pęczka
    masło 2 łyżki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    majonez wg uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Przekąski

Szynka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki albo w drobną kostkę, przesmażyć na maśle. Przestudzić. Szczypiorek opłukać i posiekać, dodać do pieczarek i jajek.

    Wymieszać i doprawić do smaku, można dodać niewielką ilość majonezu.

    Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki i zwijać roladki. Ułożyć na półmisku.

    W 1 i 1/2 szklanki wody albo bulionu rozpuścić żelatynę według przepisu na opakowaniu. Galaretkę można doprawić przyprawą kuchenną typu vegeta. Tężejącą galaretką zalać roladki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować