Szynka wielkanocna

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Sklepowa szynka nie zastąpi mi smaku szynki własnej domowej roboty.Łatwa do zrobienia samemu.

  • 5 godz.

Składniki:

  • 1 kg mięso z szynki,
    2 łyżki majeranek,
    2 łyżki czerwony delikat,
    1 łyżka Przyprawa uniwersalna kucharek,,,
    1 łyżeczka pieprz mielony,
    1 łyżeczka Sól,
    rękaw do pieczenia

Szynka wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć ,osuszyć.W misce wymieszać wszystkie przyprawy i dokładnie natrzeć szynkę.Włożyć szynkę na 5 godzin do lodówki.Włożyć do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku w 170 st około 1 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy