Szybkie Świderki - Paluszki z ciasta francuskiego z sezamem

4.5 (166 ocen)

  • 25 min

Co przygotować na imprezę gdy czas nas goni ? Oczywiście rozwiązaniem jest gotowe ciasto francuskie. Paluszki z ciasta francuskiego posypane sezamem i parmezanem będą wyborną przekąską do zupy, wybranej sałatki, kufla piwa dla dorosłych lub do szklanki soku dla dzieci.

  • 25 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    do posypania - sezam i tarty parmezan
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Szybkie świderki - paluszki z ciasta francuskiego z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwijamy na blacie. Jajko roztrzepujemy w miseczce i smarujemy dokładnie wierzch ciasta. Następnie posypujemy obficie sezamem i serem. Ciasto kroimy na paski ok. 1 cm grubości i kilka razy skręcamy.
  • 2. Świderki przekładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 10-15 min w piekarniku nagrzanym do 200-220 st. C. Studzimy i przekładamy na talerze lub do szklanek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Sezam Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować