SZYBKIE CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM TOFFI

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

Smakuje obłędnie – jest wilgotne, a zarazem bardzo puszyste!Jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki, jak i na deser przy rodzinnym obiedzie.Robi się je błyskawicznie i tak samo szybki znika – każdy z przyjemnością sięga po dokładkę!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 12×20 )

    CIASTO:

    * czekolada mleczna – 130 g
    * masa kajmakowa – 2 łyżki
    * masło – 100 g
    * jajko – 3 szt
    * cukier – 100 g
    * mąka pszenna – 50 g

    KREM TOFFI:

    * masło – 100 g
    * syrop o smaku Toffie – 100 ml
    * maka kajmakowa – 1 czubata łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kajmak Toffi

Szybkie ciasto czekoladowe z kremem toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    CIASTO:

    Czekoladę roztapiamy z masłem nad kąpielą wodną, odstawiamy.

    Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, dodajemy mąkę oraz roztopioną i przestudzoną czekoladę.

    Wszystko razem delikatnie i krótko miksujemy ( do połączenia ).

    Wylewamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy ok. 20-25 min / 180C.

    KREM TOFFI:

    Masło ucieramy na puch, dodajemy masę kajmakową i powoli dolewamy syrop.

    Przekładamy na ostudzone ciasto i za pomocą widelca formujemy „maziaje”

    Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować