Szybkie ciasto z czarnymi i czerwonymi porzeczkami

4.51 (183 ocen)

  • 55 min

pyszny-szybki i łatwy a do tego smaczny-z sezonowymi swiezymi kolorowymi porzeczkami-dzieki nim jest lekko kwasny-idealne na upał!!!

  • 55 min

Składniki:



  • Składniki

    4 szklanki mąki pszennej
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    kostka margaryny
    6 jajek
    1 szklanka cukru kryształ
    1/2 szklanki mleka
    1 cukier waniliowyalbo aromat waniliowy
    czarna i czerona porzeczka , mniej wiecej po szklance tych owoców-pełna szklanka czarnej porzeczki i szklanka czerwonej porzeczki.
    cukier pucer
Wystaw ocenę:

4.51 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szybkie ciasto z czarnymi i czerwonymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • porzeczki na ciescie przed pieczeniem 1. Margarynę roztapiamy w garnuszku na małym ogniu i studzimy. Całe jajka miksujemy z cukrami , dodajemy mąke przesianą z proszkiem do pieczenia , oraz zimną margarynę Na koniec dodajemy mleko i ucieramy całość do połączenia.


    Formę o wym. 24x38cm wykładamyPERGAMINEM i wlewamy do niej ciasto,Na ciescie kładziemy porzeczki.Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180ºC przez ok. 35-40 minut .



    Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego:)

Porady

skałdniki na dużą blache

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować