Bardzo zdrowa przekąska,składająca się głownie z otrębów.Smazone bez tłuszczu.Polecam i dla dzieci i dla dorosłych.Podajemy z cukrem pudrem lub miodem.
Szybkie mini racuszki bananowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banana obieramy ze skorki i rozgniatamy na papkę.Dodajemy jogurt, jajko.Mieszamy.Wsypujemy otręby.Na koniec dodajemy sodę.Ciasto musi mieć taką konsystencję,zeby po nabraniu na widelec nam nie spadło.
Patelnie teflonową stawiamy na palnik i widelcem wykładamy małe porcje ciasta,lekko spłaszczamy.Smażymy na rumiany kolor.Przewracamy na drugą stronę za pomocą sylikonowej łopatki.Lekko przyduszamy.
2.Po usmazeniu racuszki wykladamy na kratkę do wystudzenia.
Podajemy bez dodatków albo z cukrem pudrem, miodem.Smakują dobrze i na ciepło i na zimno.
Komentarze