Szybkie meksykańskie świderki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie idealne na szybki obiad lub kolację.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    250 g makaronu świderki
    koncentrat pomidorowy
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    sól
    pieprz
    pół łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    kawałek pora

Szybkie meksykańskie świderki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Mięso mielone smażymy z drobno posiekaną cebulą, porem, rozgniecionym ząbkiem czosnku i przyprawami.
  • 2. Do usmażonego mięsa dodajemy koncentrat pomidorowy (w zależności: cały słoiczek lub pół kartonika) oraz odsączoną kukurydzę i fasolę. Trzymamy na ogniu jeszcze chwilę, żeby fasola i kukurydza były ciepłe.
  • 3. Do całości dodajemy ugotowany i odsączony makaron. Dokładnie mieszamy.

Porady

Ilość przypraw można dostosować do swoich upodobań.

Komentarze

Podobne przepisy

4.33 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tortille meksykańskie