Szybki torcik z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż folią spożywczą, a następnie herbatnikami.
Mleko wlej do rondelka i zagotuj. Na gotujące się mleko wsyp kaszę mannę, kokos, cukier, cukier waniliowy oraz pokrojone masło i bardzo energicznie wymieszaj, aby nie zrobiły się grudki. Gotuj jeszcze kilka minut, cały czas mieszając, do momentu aż masa zgęstnieje. Delikatnie wystudzoną przelej na herbatniki.
Truskawki włóż do rondelka, dodaj cukier i chwilę gotuj. Następnie zmiksuj je bardzo dokładnie (najlepiej, aby po zmiksowaniu wyszło około 2 szklanek truskawek lub mniej, ponieważ używamy jednej galaretki i w przypadku większej ilości truskawek, mogą one nie stężeć) i do gorących dodaj galaretkę. Mieszaj tak długo, aż galaretka się rozpuści. Zostaw na kilka minut do przestudzenia, a następnie wylej na masę z kaszy manny.
Włóż do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem możesz dowolnie udekorować na przykład posypać kokosem lub pokruszonymi herbatnikami.
Komentarze