Szybki torcik bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE :
1 Maliny – mogą być rozmrożone – przekładamy do osobnego naczynia, dodajemy sok z 1/2 pomarańczy, cukier puder i widelcem rozgniatamy maliny i dokładnie mieszamy aż cukier rozpuści się.
2 Do osobnego naczynia dodajemy serek mascarpone, a następnie małymi porcjami dodajemy 1/3 cukru pudru i całość dokładnie mieszamy łyżką. Następnie ponownie dodajemy cukier puder i ponownie całość dokładnie mieszamy.
3 Do szklanki ze śmietaną dodajemy olejek waniliowy oraz szczyptę soli , mieszamy i dodajemy do kremu mascarpone – ponownie całość mieszamy.
4 Dno tortownicy oraz boki wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy 1/3 połamanych herbatników maślanych, na które wykładamy sos malinowy i równo rozprowadzamy. Na maliny układamy kolejna warstwę z połamanych herbatników – wykładamy kolejną 1/3 herbatników. Na herbatniki wykładamy 1/2 kremu mascarpone i równo rozprowadzamy. Kolejna warstwę tworzymy z pociętego w plastry banana, na którego następnie układamy pozostałe herbatniki maślane. Sokiem z pozostałych pomarańczy polewamy herbatniki i wykładamy pozostały krem mascarpone, równo rozprowadzamy i dekorujemy. Ciasto wstawić do lodówki na całą noc.
Komentarze