Szybki przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 50 min

Ciasto jest idealne na rodzinne spotkania, gdyż przygotowuje się je bardzo szybko i równie szybko znika ze stołu.

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    szklanka mąki
    pół szklanki cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    słoik prażonych jabłek
    galaretka truskawkowa
    śnieżka
    3/4 szklanki mleka
    łyżeczka żelatyny
    puszka brzoskwiń
    galaretka brzoskwiniowa
    garść suszonej żurawiny

Szybki przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników upiec biszkopt i przekroić na dwie części. Do podgrzanych jabłek dodać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia. Gdy jabłka przestygną, przełożyć biszkopt i posypać suszoną żurawiną. Śnieżkę ubić z mlekiem, po czym dodać rozpuszczoną wcześniej w gorącej wodzie żelatynę. Śnieżkę wyłożyć na biszkopt, ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać galaretką. Ciasto wstawić do lodówki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy