Szybkie gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

4.5 (173 ocen)

  • 1 godz. 20 min

szybkie, pyszne i banalnie proste

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa
    1 kapusta pekińska
    3 jajka
    1 szkl. kaszy manny
    1 szkl. ryżu
    sól, pieprz, papryka w proszku
    1 przecier pomidorowy
    1-2 łyżeczki cukru
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szybkie gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy mięso mielone.
  • 2. Kapustę szatkujemy drobno zasalamy i wygniatamy. Po odsączeniu z nadmiaru wytrąconej wody dodajemy do mięsa.
  • 3. Do tego dodajemy 3 jajka, kaszę mannę, ryż, pieprz, sól i wyrabiamy. Z gotowej masy formujemy podłużne pulpeciki i obsmażamy na patelni.
  • 4. Zalewamy sosem pomidorowym który robimy tak: do gotującej się wody ok 0,5 l wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, wsypujemy paprykę, cukier i dusimy około 30-45 minut. W razie potrzeby można dolać wody.

Porady

Można również udusić je w przygotowanym wcześniej sosie grzybowym lub pieczarkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować