Szybki bigos z kiełbasą

4.8 (215 ocen)

  • 50 min

Bigos z kiełbasa wiejska i ulubionymi przyprawami. Zasmażka fajnie podkreśla smak bigosu i nadaje właściwą konsystencję.Jest szybki i smaczny.Polecam.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej,
    1 kg kiełbasy wiejskiej,
    2 cebule,
    Ziele angielskie
    Liść laurowy 3-4 sztuki
    Przyprawa do bigosu
    Kminek
    Pieprz czarny mielony
    pieprz czarny ziarnisty
    Pieprz ziołowy
    Sól
    5-6łyzek przecieru pomidorowego

    Zasmażka:
    tłuszcz,
    2-3 łyzki mąki
Wystaw ocenę:

4.8 (215 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Szybki bigos z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kapustę kiszoną przepłukać, obgotować, odcedzić, zalać wodą i gotować ok. 30-40 minut do miękkości.Dodac do niej lisc laurowy, ziele angielskie , kminek.
    2. Cebule pokroic w kostke i usmazyc na złoty kolor,
    3. Kiełbase pokroic na plastry i również podsmazyc na oleju .
    Podsmazona kiełbase i cebule dodać do kapusty. Całosc gotowac , nastepnie dodac przecier pomidorowy i przyprawy.
    4. Zasmazka:
    Na tłuszczu zarumienic 2 łyzki maki, zdjac patelnie z ognia i po chwili zalac zimną woda i mieszac az do rozuszczenia maki.
    Gotowa zasmazke dodac do bigosu.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować