SZYBKA ZUPA SZPIAKOWA Z RAVIOLI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nie zawsze człek ma ochotę lub sposobność, aby zanurzyć się w kucharzeniu. W takich momentach warto mieć w zanadrzu kilka pomysłów, które po skonfrontowaniu z zawartością szafek, lodówki i zamrażarki da nam smaczny posiłek :) Koniec pisania, pora gotowania.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 łyżka masła
    1 mała cebula
    4 ząbki czosnku
    3 szklanki bulionu
    1 puszka konserwowego groszku
    200 gram mrożonego rozdrobionego szpinaku
    1 łyżka mąki pszennej
    100 ml kefiru
    200 gram ravioli z sere

    Przyprawy: sól, pieprz, cynamon, chili, kminek

Szybka zupa szpiakowa z ravioli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzane w garnku masło wrzucić drobniutko pokrojoną cebulę i czosnek, zrumienić.
  • 2. Dodać bulion, szpinak (może być nierozmrożony) i wcześniej odsączony i zblendowany groszek konserwowy, zagotować.
  • 3. Następnie w kubku rozmieszać kefir z mąką pszenna i kilkoma łyżkami gorącej zupy. Przygotowanym płynem zagęścić danie i ponownie zagotować.
  • 4. Doprawić według gustu solą pieprzem oraz szczypta cynamonu, kminku i chili. Ugotowane w międzyczasie ravioli według przepisu z opakowania dołożyć do zupy. Przed podaniem udekorować kilkoma wiórkami parmezanu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy