zupa jarzynowa "jesienna" z kurkumą

4.5 (167 ocen)

zupa jest smaczna na szybki pożywny obiad..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • woda 2 litry, warzywa mrożone 50 dag/opakowanie, ziemniaki 5 sztuk, groszek konserwowy 1 puszka, boczek parzony 20 dag, kucharek 1 łyżka, kurkuma Royal Brand 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, śmietana gęsta 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa "jesienna" z kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. zagotować wodę i wsypać zupę mrożoną "bukiet jesienny", dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować z 25 minut..............

    pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę plastry boczku parzonego..............

    zawartość puszki groszku konserwowego wlać do zupy, dodać kucharka, pieprz, kurkumę, dodać śmietanę gęstą słodką i zagotować krótko
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.93 (148 ocen)

Zuoa jarzynowa

To może cię zainteresować