szybka potrawka z wołowiną, mini kolbami kukurydzy, pieczarkami i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Pysznie, prosto, kolorowo.

Składniki:

  • składniki podstawowe zestawu A:
    600 g wołowiny, użyłam ligawy
    300 g pieczarek
    100 g marynowanych mini kolb kukurydzy

    składnik podstawowy dodatkowy:
    450g fasolki szparagowej, może być mrożona

    składniki robocze:
    zioła prowansalskie
    pieprz czarny roztarty w moździerzu
    sos sojowy
    łyżka masła

    dekoracja:
    pieprz czerwony do posypania
    chili w płatkach do posypania


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szybka potrawka z wołowiną, mini kolbami kukurydzy, pieczarkami i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kawałki. Marynujemy przez noc w pieprzu, ziołach prowansalskich i sosie sojowym. Przyprawy i sos sojowy powinny dokładnie pokryć kawałki mięsa.
  • 2. Mięso dusimy na maśle pod przykryciem około 15 minut.
  • do mięsa dodajemy pokrojone pieczarki 3. Do mięsa dodajemy pieczarki i dusimy około 10 minut.
  • dodajemy fasolkę 4. Następnie dodajemy pokrojoną fasolkę i dusimy kolejne 10 minut.
  • dodajemy mini kolby kukurydzy pokrojone na pół wzdłuż 5. Na koniec do mięsa dodajemy pokrojone wzdłuż kolby kukurydzy dusimy razem 2-3 minuty.
  • gotowe danie 6. Gotową potrawkę podajemy posypaną ziarenkami czerwonego pieprzu i płatkami papryki chili.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować