Szybka szarlotka jaglana

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Zdrowa wersja szarlotki, którą można zjeść zarówno na śniadanie jak i ciepłą kolację w zimowy wieczór.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • 200 g suchej kaszy jaglanej
    6 łyżek ksylitolu
    2 jajka
    4 duże jabłka
    cukier waniliowy
    cynamon
    1 łyżka oleju kokosowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Szybka szarlotka jaglana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem. Gotujemy 15 minut w dwa razy większej objętości wody (ok 500 ml), dodajemy do gotowania olej kokosowy. Studzimy.
  • 2. Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy cukier waniliowy oraz cynamon.
  • 3. Przestudzoną kaszę mieszamy z ksylitolem, wbijamy 2 jajka.
    1/2 masy przekładamy do formy (u mnie silikonowa), wykładamy na nią jabłka i przykrywamy drugą połową jaglanej masy.
  • 4. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować