galareta z golonki i nóżek

4.5 (196 ocen)

wywar jest klarowny, mięso miękkie i jest smaczna galareta na kolację i na przystawkę..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • golonka wieprzowa 70 dag, nóżki wieprzowe 5 sztuk, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, woda 3 litry...........

    DO GALARETY: pieprz mielony - ile potrzeba, ocet 10% - ile porzeba, opcjonalnie maggi do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Galareta Galaretki Przystawki

Galareta z golonki i nóżek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z golonki, nóżek usunąć włosie, opłukać i włożyć do szybkowara 9 litrów, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, kucharka, wlać wodę i zamknąć szybkowar...........

    po zasyczeniu pary opuścić gwizdek, zmniejszyć ogień i gotować z 80 minut, szybkowar dopiero otworzyc po godzinie, mieso jeszcze skruszeje w tym czasie a szybkowar sam spuści ciśnienie............

    wystudzone mięso obrać z kości, pokroić i włożyć do salaterki lub mniejszych miseczek.........

    wsypać pieprz świeżo mielony do smaku do salaterki lub miseczek, wlać wywar,ocet i można maggi do smaku............

    schować do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc

Porady

WYWAR CO ZOSTAŁ WYKORZYSTAŁAM DO ZUPY FASOLOWEJ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować