Pałki faszerowane szpinakiem

4.48 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.

Bardzo smaczne połączenie klasycznego, pieczonego udka z kurczaka faszerowanego szpinakiem pachnącym czosnkiem i cebulką.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 7 sztuk udek z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    olej rzepakowy

    Farsz:
    500g mrożonego szpinaku
    130g kremowego śmietankowego serka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki masła
    sól
    pieprz


Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-139bbx2 1. Udka umyć, wyciągnąć kości, natrzeć przyprawą do kurczaka
    i pozostawić na około 30 minut.
  • image-1ewjqom 2. Szpinak odmrozić, odcisnąć, zlać nadmiar wody. Cebulę, czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać szpinak, smażyć całość kilka minut, doprawić solą i pieprzem. Wystudzić, dodać śmietankowy serek
    i dokładnie wymieszać.
  • image-1wki6qs 3. Do udek nakładać farsz, przełożyć do formy wysmarowanej olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-45min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować