Szpinak w śmietanie z suszonymi pomidorami

4.5 (185 ocen)

  • 15 min

Dodatek czosnku i suszonych pomidorów powoduje ,że szpinak staje się wykwintnym daniem.

  • 15 min

Składniki:

  • szpinak mrożony 2 opakowania
    czosnek ok 4 ząbki
    pomidory suszone w zalewie ok 2 słoiczki
    sól ,pieprz
    masło klarowane
    śmietana 30 %
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinak w śmietanie z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy i odcedzamy na sicie z nadmiaru wody. Na patelni podgrzewamy masło. Czosnek obieramy i kroimy w paseczki lub plasterki ,podsmażamy na maśle.
  • 2. Dodajemy szpinak. smażymy , aż szpinak będzie gotowy. Pomidory wyciągamy z słoika, kroimy w paseczki dodajemy na patelnie. Mieszamy. doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. na koniec wlewamy śmietanę 30 % , wszystko razem zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować