MIELONE ZE SZPARAGÓWKĄ W SOSIE

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne urozmaicenie dla tradycyjnych mielonych

  • 45 min

Składniki:

  • 60 dag mięsa mielonego
    1 jajko
    1/3 szkl.bułki tartej
    sól,pieprz-po pół łyżeczki
    przyprawa do grila klasyczna-2 łyżeczki
    garść fasolki szparagowej żółtej
    olej do smażenia
    sos;
    10 łyżek keczupu do pizzy-Pudliszki
    3 szklanki bulionu warzywnego
    sól,pieprz do smaku
    3 łyżki mąki

Mielone ze szparagówką w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę odgotowujemy ok 15 minut w osolonej wodzie.Odcedzamy.
    Mieso mielone doprawiamy,dodajemy jajko,bułke tartą,rozpłaszczamy na dłoni porcje mięsa,wkładamy po 3 fasole szparagowe,zwijamy,spłaszczamy.Smażymy na rozgrzanym oleju.
    SOS;do garnuszka wlewamy bulion,dodajemy keczup,mieszamy,doprawiamy,doprowadzamy do wrzeniaWkładamy posmazone kotlety,Gotujemy ok 10 minut na małym ogniu..Do szklanki wsypujemy mąkę,dodajemy wody-na wysokosc 3/4 szklanki,dokładnie mieszamy,dodajemy goracego wywaru,zeby go zahartowac.Wlewamy do garnuszka z kotletami,zagotowujemy,mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy