Szparagowa tortilla z fetą

0 (0 ocen)

To moja pierwsza przygoda ze szparagami i na pewno nie ostatnia! Zarówno mnie jak i mojemu mężowi bardzo zasmakowła ta tortilla.

Składniki:

  • 1/2kg ugotowanych ziemniaków,
    1/2kg białych szparagów,
    20dag sera feta,
    1/2 pęczka natki,
    2 gałązki mięty,
    czerwona cebula,
    ząbek czosnku,
    olej,
    5 jajek,
    sól, pieprz,
    ostra papryka.

Szparagowa tortilla z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki pokroić w plastry, smażyć na oleju ok. 10 min, Szparagi obrać, usunąć włókniste końcówki i pokroić ukośnie na kawałki dł. 5 cm. Smażyć na odrobinie oleju, ok. 10 min na małym ogniu. Fetę pokroić w kosteczkę. Zioła umyć, osuszyć i posiekać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Ziemniaki i szparagi wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać czosnek i cebulę. Jajka rozkłócić, doprawić solą i pieprzem. Zioła i ser wymieszać z masą w naczyniu, posypać ostrą papryką, doprawić i zalać jajkami. Piec ok. 15 min w temp. 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy