Szparagi marynowane

4.5 (190 ocen)

Pyszny dodatek do obiadu

Składniki:

  • -szparagi białe 40 dkg
    -liście laurowe 2 sztuki
    -ocet jabłkowy 1/4 szklanki
    -ziele angielskie 4 ziarnka
    -cukier 1/2 łyżeczki
    -cebula 1 sztuka
    -sól 3 szczypty
    -woda 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szparagi marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obrać, ugotować.
    Wodę wlać do małego garnka, dodać ocet i resztę składników marynaty, zagotować.
    Ugotowane szparagi ułożyć w słoiczku, dodać pokrojoną cebulę, zalać gorącą marynatą. Zakręcić słoik, odstawić żeby przestygły.
    Wstawić do lodówki, można przechowywać 10 dni .
    Podawać jako przekąskę.
    SMACZNEGO!!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować