Szparagi gotowane na parze

4.5 (157 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szparagi gotowane na parze z sosem śmietanowo-lazurowym oprószone kolorowym pieprzem.Wspaniały dodatek do wytwornego obiadu.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - białe szparagi (14 sztuk): 14 sztuk
    - Śmietana do zup i sosów: 150 mililitrów
    - ser plesniowy "Lazur" blue: 2 plastry
    - kolorowy pieprz mielony: 2 szczypty
    - sól: 1 szczypta
    - cukier brązowy,drobny: 1 łyżeczka
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżeczka
    - masło: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Przystawki Ser

Szparagi gotowane na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szparagi na parze 1. Szparagi gotujemy na parze przez 10 minut.
  • szparagi 2. Do rondla wlać smietanę,50 ml przegotowanej zimnej wody,wrzucić łyżkę masła,wymieszać,wsypać sól i cukier,zagotować (na małym ogniu).4 łyżki zimnej wody wymieszać z łyżeczką mąki ziemniaczanej,zagęścić sos,dodać do niego kawałek sera pleśniowego,poczekać,aż się roztopi.Sosem polać szparagi,na sosie ułożyć kawałki sera pleśniowego,posypać kolorowym pieprzem.Podawać ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować