Szczypiorkowe ziemniaki młode ze schabowym i kalafiorem.. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.kotlety schabowe rozbić tłuczkiem przez woreczek i zamoczyć w jajku roztrzepanym z ciut mlekiem, solą, pieprzem mielonym - zostawić na 30 minut w lodówce,
potem je obsypać w tartej bułce i smażyć na rumiano na smalcu z każdej strony,
ziemniaki młode ugotowane w osolonej wodzie odlać z wody i wsypać posiekany szczypiorek i tłuszczyk ze smażenia kotletów - delikatnie w garnku potrząsać do wymieszania się składników,
kalafior ugotować w osolonej wodzie na "al dente" i wylać na sito,
podać schabowe z ziemniaczkami, kalafiorem i można dodać rzodkiewkę dla koloru na talerzu....SMACZNEGO!!!
Porady
kotlety schabowe i inne mięsa są najlepsze, gdy smaży się je na smalcu..
Komentarze