szczupak parzony z warzywami

0 (0 ocen)

dietetycznie

Składniki:

  • 700 gram szczupaka ( u mnie 4 dzwonki )
    200 gram marchewki
    150 gram selera
    50 gram zielonego groszku
    50 gram pory
    Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy. 2 listki laurowe, 4 ziela angielskie, sok z połowy cytryny

Szczupak parzony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzwonki szczupaka skropiłam sokiem z cytryny. Marchewkę, seler obrałam pokroiłam w słupki, por w półksiężyce. Do garnka włożyłam warzywa, zalałam wodą. Dodałam liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i płaską łyżeczkę soli. Zagotowałam, gotowałam przez dziesięć minut na wolnym ogniu. Włożyłam dzwonki szczupaka, ponownie zagotowałam. Na wolnym ogniu trzymałam przez minutę. Pozostawiłam pod przykryciem 20 minut.

Komentarze

Podobne przepisy