Szczupak faszerowany pastą włoską

4.5 (198 ocen)

  • 10 min

Polecam szczupaka faszerowanego pastą włoską. Wspaniały wyszedł. Wszyscy domownicy zajadali się, tylko ości zostały na talerzu...A w tym roku będzie gościł u nas przy okazji Świąt Bożego Narodzenia.

  • 10 min

Składniki:

  • szczupak (4 dzwonka)
    łyżeczka masła
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
    oliwa z oliwek
    pasta: słoiczek suszonych pomidorów, natka pietruszki, 3 ząbki
    czosnku, łyżeczka parmezanu startego, oliwki - pół słoiczka
    starta skórka z cytryny, bazylia, papryka w proszku szczypta
    ryż

Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szczupak faszerowany pastą włoską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dzwonka szczupak 1. Szczupaka pokroić na 4 dzwonka. Oprószyć solą i pieprzem
    i smażyć na rozgrzanej oliwie z dodatkiem czosnku.
    Dzwonka przełożyc do naczynia żaroodpornego posmarowane
    go masłem.
  • pasta włoska 2. Przygotować pastę: zmiksować delikatnie pietruszkę, pomidory, czosnek, oliwki, skórkę z cytryny, przyprawy, parmezan.
  • dzwonak w naczyniu 3. Nadziewać dzwonka przygotowaną pastą. Udekorować kilkoma suszonymi pomidorami i oliwkami, gałązką rozmarynu. Zapiekać
    w rozgrzanym piekarniku w 200 st ok. 15 minut.
  • szczupak z ryżem 4. Podawać z ryżem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować