Szaszłyk z ryby z ostrym sosem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Anticuchos de pescado - przepis z kuchni peruwiańskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - świeża żółta papryczka chili aji - u nas czerwona chili: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - olej: 1 łyżka
    - świeżo mielony pieprz do smaku: 1 szczypta
    - filety z ryby: 50 dekagramów
    - zmiażdżone ząbki czosnku: 6 sztuk
    - słodka papryka w proszku: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżka
    - ocet winny: 0.25 szklanki
    - sok z limonki: 1 sztuka
    - olej: 0.5 szklanki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - nasiona kuminu: 0.25 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Szaszłyk z ryby z ostrym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na łyżce oleju smażyć przez 5 minut sól, pieprz i papryczkę chili aji. Rybę pokroić w 3 cm kostkę. Wymieszać pozostałe składniki i marynować w nich rybę przez pół godziny. Na szpadki nadziewać po 3 kawałki ryby. Grilować skrapiając marynatą. Szaszłyki podawać z ziemniakami, kukurydza i sałatą oraz przygotowanym na początku sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować