Szaszłyk z kurczakiem i pieczarkami

4.48 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię gotować dla żony i mojej córeczki Roksanki. Wszyscy przepadamy za potrawami z grilla. Często robię te szaszłyki.

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka
    ● 12 pieczarek
    ● 12 małych cebul
    ● czerwona papryka
    ● 2 łyżki soku z cytryny
    ● przyprawa do grilla
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyk z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem i kroimy
    w dużą kostkę.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w grube plastry i skrapiamy sokiem
    z cytryny, żeby
    nie ściemniały.
    Paprykę myjemy, przekrawamy
    na pół, usuwamy gniazdo nasienne,
    miąższ kroimy w 2-cm
    kostkę. Cebule obieramy i kroimy
    w grube plastry.
  • 3. Na patyki do szaszłyków
    nabijamy: paprykę, pieczarkę,
    mięso i cebulę. Oprószamy
    przyprawą do grilla i układamy
    na rozgrzanym ruszcie. Pieczemy
    do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować