Szaszłyki z polędwiczek, papryki i ananasa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szaszłyczki z polędwiczek wieprzowych, papryki i ananasa nie tylko pięknie się prezentują, ale też wybornie smakują. Przygotowuje się je dość szybko.

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 polędwiczki wieprzowe
    • 1 duża papryka czerwona
    • 1/2 świeżego ananasa
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • sól, pieprz grubo mielony
    • po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, majeranku, rozmarynu
    • 1 ząbek czosnku
    • 3 łyżki oliwy

Szaszłyki z polędwiczek, papryki i ananasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z polędwiczek, papryki i ananasa 1. • Polędwiczki pokroić w kostkę ok. 2 x 2 cm. Wymieszać z oliwą, sosem sojowym, przyprawami i ziołami.
    • Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
    • Zamarynowane polędwiczki odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.
    • Z papryki usunąć gniazdo nasienne. Pokroić paprykę w kostkę.
    • Z ananasa usunąć zewnętrzną warstwę, przekroić na ćwiartki, usunąć twardy rdzeń ze środka i pokroić również w kostkę.
    • Na szpadki drewniane nabijać na przemian mięso, paprykę i ananas.
    • Grilliować z każdej strony, ułożone na tacce aluminiowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy