Szaszłyki z łososiem i szpinakowym pesto

0 (0 ocen)

pyszna i zdrowa przekąska dla całej rodziny

Składniki:

  • - 1 mały ziemniak
    - 40g łososia
    - 30g świeżego szpinaku
    - 1 łyżeczka sosu czosnkowego
    - sól
    - pieprz
    - przyprawa do ryby 5g

Szaszłyki z łososiem i szpinakowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • świeży łosoś uduszony 1. SZASZŁYKI:
    1. Ziemniaka obrać, zrobić z niego frytki.
    2. Łososia udusić na patelni pod przykryciem, po czym nabijać go na patyczki do szaszłyków na zmianę z ziemniakami. Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do ryby i wstawić do piekarnika na ok. 15min. w temp. 170c.

    SZPINAKOWE PESTO:
    1. Szpinak udusić do miękkości w rondelku w osolonej wodzie. Miękki szpinak rozdrobnić blenderem na pastę, na koniec dodać lyżeczkę sosu czosnkowego i przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy