Szaszłyki z łososiem

4.51 (178 ocen)

Na grillu sprawdza się nie tylko mięso :)

Składniki:

  • 250 g łososia lub pstrąga łososiowego
    1 średnia cukinia
    2 podłużne cebule
    3-4 pieczarki
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb
    sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Szaszłyki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • na grillu
1. Rybę odkroić od skóry i pokroić w kostkę, posypać przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. Pieczarki pokroić w ćwiartki, cebulę i cukinię w plasterki. Wszystkie składniki nabijać z namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków i grillować na tacce aluminiowej do lekkiego zrumienienia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować