Szaszłyki krewetkowe

0 (0 ocen)

Coś dla wielbicieli owoców morza :)

Składniki:

  • 120 g krewetek bez pancerzyków
    4-5 krążków ananasa z puszki
    1 biała papryka
    sól, pieprz
    sok z 1/2 cytryny

    2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    kilka gałązek pietruszki i szczypiorku
    sól, pieprz

Szaszłyki krewetkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • na grillu 1. Krewetki rozmrozić i usunąć resztki pancerza z ogonków, posypać solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Krążki ananasa pokroić na 4, paprykę pokroić w kawałki. Wszystkie składniki nadziewać na przemian na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków. Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawami i posiekanymi ziołami. Masło ziołowe nakładać do środka krewetek. Szaszłyki grillować na aluminiowej tacce, aż krewetki zrobią się białe. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy