Szaszłyki drobiowe z grilla

4.5 (163 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

z warzywami

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 papryka
    20 dkg pieczarek
    kawałek cukinii
    1/2 bakłażana
    3 cebulki
    1 papryczka chili
    kilka gałązek zielonej pietruszki
    sól, pieprz
    curry
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Szaszłyki drobiowe z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso w przyprawach 1. Mięso pokroić w średnią kostkę, dodać posiekaną papryczkę i natkę oraz przyprawy i wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę.
  • Przed grillowaniem 2. Cukinię i bakłażana pokroić w plasterki i na ćwiartki, paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do miski, skropić olejem i obsypać przyprawami. Pieczarki pokroić w ćwiartki, cebulę w kawałki. Wszystkie składniki nabijać na patyczki (drewniane wcześniej namoczyć) i grillować około pół godziny ze wszystkich stron. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Filet z kurczaka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować