Szarlotka z pianką kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zrobić ciasto. Następnie włożyć je na niewielka chwile do lodówki. Natłuścić blachę i wyłożyć papierem śniadaniowym. Spód blachy wyłożyć ciastem (2cm). Następnie na ciasto położyć jabłka ze słoika. Wsadzić do piekarnika na 40min. W miedzy czasie przygotowujemy piankę kokosowa: Do miski wlewamy 6 białek, miksujemy i jednocześnie dodajemy cukier. Ubijamy na sztywna piane. Następnie do piany dodajemy wiórka kokosowe i delikatnie mieszamy łyżka. Kiedy minie wcześniej wspomniane 40min wyjmujemy ciasto z piekarnika i nakładamy na wierzch piankę. Wsadzamy do piekarnika na 5min aby białka się ścięły. Następnie wyjmujemy i czekamy aż wystygnie.
Komentarze