Szarlotka z pianką kokosowa

4.5 (193 ocen)

  • 40 min

Pyszne i bardzo łatwe ciasto.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki ciast:
    30dag mąki
    10dag margaryny
    10dag cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 żółtka
    Składniki pianka:
    3/4 szklanki cukru
    6 białek
    20dag wiórek kokosowych
    Środek ciasta:
    1 słoik prażonych jabłek
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka z pianką kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zrobić ciasto. Następnie włożyć je na niewielka chwile do lodówki. Natłuścić blachę i wyłożyć papierem śniadaniowym. Spód blachy wyłożyć ciastem (2cm). Następnie na ciasto położyć jabłka ze słoika. Wsadzić do piekarnika na 40min. W miedzy czasie przygotowujemy piankę kokosowa: Do miski wlewamy 6 białek, miksujemy i jednocześnie dodajemy cukier. Ubijamy na sztywna piane. Następnie do piany dodajemy wiórka kokosowe i delikatnie mieszamy łyżka. Kiedy minie wcześniej wspomniane 40min wyjmujemy ciasto z piekarnika i nakładamy na wierzch piankę. Wsadzamy do piekarnika na 5min aby białka się ścięły. Następnie wyjmujemy i czekamy aż wystygnie.

Porady

Prażone jabłka można kupić w większości sklepów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować