Szarlotka z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skladniki na ciasto zagniesc,podzielic na dwie czesci,owinac folia spozywcza i jedna czesc wsazdic do lodowki,a druga do zamrazalnika na 2 godziny. Jedna czesc ciasta wyjac,rozwalkowac i wylepic nim blaszke wczesniej wylozona papierem do pieczenia. Ponakluwac widelcem i podpiec kilka minut w temp. 160 st.Spod oproszyc bulka tarta.
2.Jablka obrac pokroic w dosyc grube plastry.Wylozyc na ciasto,posypac cynamonem(ilosc w/g uznania).
3..Budynie ugotowac w/g przepisu na opakowaniu uzywajac 750 ml mleka i 4 lyzki cukru. Jeszcze goracy wylac na ciasto.Na wierzch zetrzec na tarce jarzynowej ciasto z zamrazalnika.
4.Piec ok.45 minut w temp.180 st. Gdy wystygnie posypac cukrem pudrem i udekorowac listkami miety.
Komentarze