Szarlotka z brzoskwiniowa nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: z podanych skladników (same żółtka) zrobic ciasto (początkowo siekać nożem).1/4 ciasta odciąć i włóżyć do zamrażalnika ręsztą wyłóżyć blachę wysmarowana tłuszczem i wyłożona papierem do pieczenia (to moja dobra rada bo ciasto wówczas nigdy nie bedzie gorzkie.
2.Jabłka i brzoskwinie obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej i usmażyc. Dodać cukier i galaretkę odstawić do ostygniecia
3.Ubic pianę z białek, dodać cukier i ubijać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Nastepnie wymieszać z resztą składników
4.Na ciasto wyłożyc masę jabłkowo-brzoskwiniową, nastepnie dać pianę a z zamrożonego ciasta zrobić kruszonkę ścierając je na tarle. piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze