szarlotka z brzoskwiniowa nutą

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Polączenie jablek i soczystych brzoskwiń nadaje szarlotce wyjątkowego smaku

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka krupczatka: 75 dekagramów
    - cukier puder: 3 łyżki
    - margaryna: 2 sztuki
    - żółtka: 6 sztuk
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - cukier waniliowy: 1 sztuka

    - jabłka najlepiej szara reneta: 1.5 kilograma
    - brzoskwinie: 2 sztuki
    - cukier: 2 łyżki
    - galaretka brzoskwiniowa: 1 sztuka

    - białka (pozostale od ciasta): 6 sztuk
    - cukier: 6 łyżek
    - mąka krupczatka: 1.5 łyżki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - kisiel brzoskwiniowy: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka z brzoskwiniowa nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szarlotka z brzoskwiniowa nutą 1. Wykonanie: z podanych skladników (same żółtka) zrobic ciasto (początkowo siekać nożem).1/4 ciasta odciąć i włóżyć do zamrażalnika ręsztą wyłóżyć blachę wysmarowana tłuszczem i wyłożona papierem do pieczenia (to moja dobra rada bo ciasto wówczas nigdy nie bedzie gorzkie.
  • szarlotka z brzoskwiniowa nutą 2. Jabłka i brzoskwinie obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej i usmażyc. Dodać cukier i galaretkę odstawić do ostygniecia
  • 3. Ubic pianę z białek, dodać cukier i ubijać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Nastepnie wymieszać z resztą składników
  • szarlotka z brzoskwiniowa nutą 4. Na ciasto wyłożyc masę jabłkowo-brzoskwiniową, nastepnie dać pianę a z zamrożonego ciasta zrobić kruszonkę ścierając je na tarle. piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować