szarlotka na otrębowym spodzie

4.5 (149 ocen)

  • 15 min

dietetyczna szarlotka bez mąki

  • 15 min

Składniki:

  • 3 jajka
    6 łyżek otrębów (zmieliłam)
    1 budyń waniliowy
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    słodzik
    3 jabłka
    1 łyżeczka cynamonu
    serek homo jabłko-cynamon ("tutti" z Biedronki)
    piana z 2 białek
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Szarlotka na otrębowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szarlotka2 1. * białka ubijamy na pianę
    * otręby, budyń, słodzik, proszek do pieczenia - miksujemy, dodajemy pianę i znów miksujemy
    * masę wylewamy na formę, pieczemy 20 minut w temp 190stopni
    * 3 jabłka zcieramy na tarce (grube oka), dodajemy serek homo, cynamon i mieszamy
    * masę nakładamy na ciasto, i przykrywamy pianą z białek
    * pieczemy w piekarniku ok 40 minut

    keksówka 26cm x 12cm
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować