Szarlotka na biszkopcie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wiadomo,że tradycyjna szarlotka na kruchym cieście jest najlepsza, ale odkąd wypróbowałam przepisu tej oto szarlotki, stwierdziłam że jest równie smaczna jak ta tradycyjna!.Zapraszam!

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    4jajka
    4 łyżki mąki
    4 łyżki cukru
    1 łyżka oleju

    Masa jabłkowa:
    1,5kg jabłek
    Galaretka pomarańczowa
    Cynamon
    4 łyżki cukru

    Masa biała:
    Śmietana kremówka
    Fix
    Cukier puder 5 łyżek
    Dodatkowo:
    Czekolada gorzka


Szarlotka na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy piane z białek z cukrem.
    Dodać żółtka i zmiksować, na koniec dosypać mąke i dolać olej, wymieszać. Piec w 180 stopni ok. 25minut.



    Masa jabłkowa:
    Obrać jabłka ze skórek, pokroić w niewielką kostke i z cukrem uprażyć na małym ogniu. Po uprażeniu wsypać galaretke i nałożyć na wystudzony biszkopt. Odstawić całość do wystudzenia.


    Masa biała:
    Ubić śmietanke z cukrem pudrem i fixem, nałożyć na ciasto, rozpuścić czekolade i polać na wierzch ciasta.
    Wstawić do lodówki na ok 1h.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy