• 1 godz. 5 min

Szarlotka na kruchym spodzie- szybka i łatwa :)

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2,5 szklanki mąki krupczatki
    1 kostka masła
    4 żółtka
    szczypta soli
    2 łyżki cukru pudru

    6 jabłek
    cynamon
    4 białka
    3 łyżki cukru kryształu
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Szarlotka mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na cisto posiekać i zagnieść. Podzielić na dwie części. Większą rozwałkować i rozłożyć na blaszce. Resztę włożyć do lodówki.
  • 2. Jabłka umyć, obrać, pokroić w talarki, rozłożyć na ciasto, posypać cynamonem.
  • 3. Pianę z białek ubić z cukrem i solą. Wyłożyć na jabłka. Następnie zetrzeć pozostałe ciasto na wierzch. Włożyć do gorącego piekarnika. Piec 50 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować