Szałot śląski z boczkiem i koperkiem

4.95 (175 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Bardzo smaczna sałatka, którą jedliśmy w dwóch wersjach: na zimno oraz po lekkim podgrzaniu. Idealna na sycące śniadanie, a także na szybki obiad. Polecam

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 600g ziemniaków
    250g boczku wędzonego
    250g ogórków kiszonych
    1 cebula
    Duży pęczek koperku
    3 – 4 łyżki oleju lub oliwy
    Kilka kropel octu winnego
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.95 (175 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Szałot śląski z boczkiem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki najlepiej ugotować dzień wcześniej. Pokroić w 1cm kostkę. Boczek pokroić w podobny sposób, a cebulę drobno posiekać, przesmażyć razem do lekkiego zrumienienia cebuli. Ostudzić. Ogórki razem ze skórką pokroić talarki, koperek posiekać. Olej wymieszać z octem i koperkiem. Wszystkie składniki połączyć razem, doprawić solą pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować