• Dla 4 osób
  • Łatwy

Potrawa wpisana na listę produktów regionalnych. Najczęściej przygotowywana jako mieszanka śledzia, ziemniaków, ogórka kiszonego i cebuli. Nieskomplikowana i smaczna.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 1 kilogram
    - śledzie solone: 3 sztuki
    - ogórki kiszone: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ogórki kiszone Przystawki

Szałot śląski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, a następnie obrać ze skórki.
  • 2. Razem z ogórkiem i cebulą pokroić w kostkę.
  • 3. Śledzie wymoczyć, pozbawić ości i następnie pokroić w paseczki.
  • 4. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie odrobiną octu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Śledzie Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować