Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym

0 (0 ocen)

Zakupiłam na promocji ( w dzisiejszych czasach promocja super sprawa :) fajne mięsko jakim są sznycle z indyka i o dziwo nie w mojej głowie, a w głowie mojego męża pojawiły się od razu roladki. Jako dobra żona ;P spełniłam te kulinarne marzenie trochę je urozmaicając ;)

Składniki:

  • Składniki
    5 sznycli z indyka
    musztarda sarepska
    około 200 gr przyprawionego już mięsa mielonego ( u mnie też z indyka )
    sól i pieprz świeżo zmielony
    mąka tortowa do obtoczenia
    do sosu śmietanka 30 % oraz mąka tortowa
    kawałek cebulki
    korzeń pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą, a następnie nakładamy bryłkę mięsa mielonego, które wcześniej przyprawiliśmy ( u mnie to było 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, majeranek, sól, pieprz, słodka papryka, dupka startej cebuli oraz 2 łyżeczki majeranku roztartego w dłoniach ) zawijamy w rulon, ściśle owijając nicią. Postępujemy tak ze wszystkimi sznycelkami.
    Rozgrzewamy patelnie z oliwą, obsmażamy roladki z każdej strony.

    Następnie dokładamy po kawałeczku cebulki i podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy z 10 min.
    W garnczku nastawiamy wodę, kiedy się zagotuje dosypujemy naturalnej jarzynki z solą, dodajemy kawałek korzenia pietruszki oraz przekładamy nasze roladki razem z zawartością z patelni.

    W garnuszku rozrabiamy 1 łyżkę maki razem ze 2-3 łyżkami śmietanki i wlewamy przez sitko do graczka. doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze z 5 min i gotowe.

Porady

Podajemy z kaszą lub ziemniaczkami, surówka lub jak u nas marchewka z wody. Smacznego !

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować