Sznycle z kaszy, ryżu i kapusty

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety można podać z sosem grzybowym.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 3/4 szkl. kaszy manny
    ● 3/4 szkl. kaszy gryczanej
    ● 3/4 szkl. ryżu
    ● 70 dag białej kapusty
    ● 3 jajka
    ● 3 cebule
    ● sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    ● 1,5 l bulionu grzybowego z kostek
    ● bułka tarta
    ● olej

Sznycle z kaszy, ryżu i kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie kasze i ryż gotujemy
    osobno na sypko.
  • 2. Kapustę oczyszczamy
    z wierzchnich liści. Kroimy
    w ćwiartki i szatkujemy. Cebule
    obieramy i siekamy.Szklimy na rozgrzanym oleju.
    Przekładamy do miski
    razem z kaszami, ryżem
    i kapustą. Wbijamy jajka.
    Mieszamy. Doprawiamy solą,
    pieprzem i przyprawa uniwersalna. Dodajemy
    mięso i wyrabiamy.
  • 3. Z masy formujemy płaskie
    sznycle i obtaczamy
    w bułce tartej. Podsmażamy
    na rozgrzanym oleju. Przekładamy
    do naczynia żaroodpornego.
    Wlewamy bulion
    grzybowy. Pieczemy ok.
    godziny w piekarniku rozgrzanym
    do ok. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy