Sznycle indycze w zielono-czerwonej oprawie

0 (0 ocen)

Sznycelki indycze bez panierki, ale w marynacie z suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią oraz dodatkowo z czosnkiem niedźwiedzim i ziołami prowansalskimi.

Składniki:

  • sznycle indycze 5 sztuk
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią (mieszanka) 5 łyżeczek
    suszony czosnek niedźwiedzi 4 łyżeczki
    zioła prowansalskie 2 łyzeczki
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia lub oliwa z oliwek do smażenia 6-7 łyżeczek

Sznycle indycze w zielono-czerwonej oprawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynata 1. Mięso myjemy i osuszamy.
    Do miseczki wsypujemy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, czosnek niedźwiedzi oraz zioła prowansalskie. Dolewamy olej/oliwę i dokładnie mieszamy.
  • nacieramy 2. Sznycelki lekko solimy i pieprzymy, a następnie nacieramy z dwóch stron przygotowaną marynatą. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
  • 3. Rozgrzewamy suchą patelnię i smażymy sznycle z dwóch stron. Nie dodajemy juz oleju do smażenia, ponieważ wykorzystujemy olej z marynaty. Pod koniec smażenia przykrywamy pokrywką, aby kotleciki były miękkie.
  • 4. Podajemy z czym, kto chce......

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy