Sznycle drobiowe z serem i kiszonym ogórkiem

0 (0 ocen)

Pyszne danie obiadowe, jak i imprezowe. Takie sznycle są pożywne, a filety są soczyste z pysznym roztopionym serem i kiszonym ogórkiem.

Składniki:

  • - 4 filety z piersi kurczaka
    - opakowanie sera żółtego w plastrach (150g.)
    - 2 ogórki kiszone
    - sól, pieprz do smaku
    - opakowanie przyprawy do kurczaka
    - 2 jaja
    - 2 łyżki mleka
    - 3/4 szkl. bułki tartej
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Sznycle

Sznycle drobiowe z serem i kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0sqj4ft 1. Filety umyć, osuszyć, przekroić na pół. Rozbić tłuczkiem. Po obu stronach przyprawić solą i pieprzem. Ogórki pokroić w cienkie plastry. Ser przekroić na pół. Na środku fileta ułożyć pół plastra sera żółtego i dwa plasterki ogórka, na to ponownie ser. Przykryć drugim filetem. Po obu stronach obsypać sznycle przyprawą do kurczaka (nie za dużo).
  • image-0o6e0wb 2. Jajko rozbełtać z mlekiem. Filety zanurzyć w jajku a potem w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach.

Porady

Sznycelki wyłożyć na ręcznik papierowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować