Potrawa jest szczegolna ze wzgledu na jej prostote, szybkie przygotowanie i naprawde pyszny smak. Jest to danie jednogarnkowe, do ktorego mozesz wykorzystac ostatki z wczorajszego obiadu czy resztki z lodowki :) Wlosi jedza slynne risotto, a my mamy swoje polskie kaszotto :)
0 (0 ocen)
Porady
Czasami kasze jeczmienna zastepuje kasza kus-kus, a kielbase biala boczkiem wedzonym. Nigdy nie rezygnuje ze szpinaku, ze wzgledu na zdrowie :) bulion to rosół ktorego resztki zawsze mam w butli w lodowce, jak chcecie uzyjcie kostki rosolowej( wybierzcie te ktore maja jak najmniej chemii w sobie bo danie ma byc zdrowe i nie doprowadzic do rewolucji zołądkowych) uzywajac kaszy kus-kus po podlaniu bulionem od razu wrzucic przyprawy, ziemniaki i szpinak i wylaczyc. przykryc na 10 min.
Komentarze